EEN HULPBRON

naar je ware zelf

 

 

 

 

 

 

 

 

Reiki

Reiki helpt onder meer bij spanningen, stress, onrustgevoelens, vermoeidheid en fysieke pijnklachten. Reiki is een Japans woord en het betekent universele (rei) levensenergie (ki). Deze voedende energie wordt vanuit de kosmos doorgegeven en het is onmisbaar voor alles wat leeft. Reiki is van oudsher een natuurlijke geneeswijze. De levensenergie zorgt ervoor dat wij gezond door het leven kunnen gaan. We nemen het als vanzelf op in ons lichaam, alleen kunnen de energiestromen in ons lichaam verstoord zijn geraakt of geblokkeerd door ziektes, trauma’s of andere oorzaken. Dit kan allerlei klachten tot gevolg hebben. Soms heb je al jaren last van bepaalde klachten en wil het maar niet duidelijk worden wat de oorzaak is. Reiki helpt om met nieuwe energie de verstoringen op te heffen zodat er weer een goede doorstroom ontstaat en waardoor het lichaam zichzelf weer kan herstellen. Ook psychische klachten kunnen met deze levensenergie behandeld worden.

 

Soul Body Fusion®

Dit is een krachtige en energetische manier om de ziel en het lichaam meer met elkaar samen te brengen.

De energie doet samen met het onderbewustzijn het werk. Tijdens een sessie krijgt de zielsenergie volledige toegang tot het lichaam. Deze energie komt voort uit de hoogste frequentie waardoor allerlei blokkades worden opgespoord en grotendeels of zelfs helemaal worden weggeruimd.

Soul Body Fusion® is ontwikkeld door Jonette Crowley uit de Verenigde Staten. Op https://www.soulbodyfusion.com is meer informatie te vinden over dit moois.

 

Voetreflexologie

Voetreflexologie is, net als Reiki, een eeuwenoude methode. Via een drukpuntmassage op de voeten kunnen de energiestromen in het lichaam worden gestimuleerd. Op de voeten zitten reflexzones die in verbinding staan met het hele lichaam, van het brein tot de organen en van de nek tot de knieën. Pijnlijke of vastzittende plekken in het lichaam worden behandeld door de juiste punten op de voeten te stimuleren. Een voetreflexmassage kan hetzelfde effect hebben als een massage op het lichaam. Met één voordeel: je hoeft hierbij niet uit de kleren. En je voelt je na een behandeling heerlijk ontspannen. 

NLP

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Ons gedrag is het resultaat van wat het brein ontvangt en hoe het brein dit verwerkt. Het ontvangen gebeurt middels alle verschillende communicatievormen. Informatie komt ons brein binnen via de vijf zintuigen en heeft direct invloed op het brein. En wat er zich in je brein afspeelt, bepaalt grotendeels je stemming. Er spelen zich voornamelijk gedachten en emoties af in het brein en deze kunnen zowel positief als negatief zijn. Met NLP kunnen steeds terugkerende negatieve gedachten en emoties, ook wel patronen genoemd, worden gestopt of vervangen door positieve patronen. 

Bewustzijnswandeling

Tijdens deze wandeling is er voornamelijk aandacht voor het moment. Door stil te zijn krijgt je aandacht ruimte om te zien, horen, ruiken en voelen en doordat je wandelt worden deze zintuigen steeds opnieuw geprikkeld. Je beleeft even de werkelijkheid door je ervan bewust te zijn en je ervaart wie je diep van binnen zelf bent. Na een bewustzijnswandeling kun je een ontspannen en voldaan gevoel ervaren, alsof je hoofd is opgeschoond. We wandelen samen en ik zal onderweg enkele aanwijzingen geven. Samen wandelen en daarbij stil zijn is een bijzondere ervaring. Het geeft een gevoel van verbondenheid waarbij jij zelf centraal staat. Het geeft rust en werkt ook nog eens helend op de geest. 

Meditatie

Er zijn zoveel meditatievormen dat ik mij er niet aan waag hierover uit te wijden. Ik gebruik voornamelijk geleidemeditatievormen en zal deze intuïtief inzetten.